Izbira pravega vzglavnika

Izbira pravega vzglavnika

Izbira pravega naravnega vzglavnika je v bistvu enako pomembna, kot izbira vaše vzmetnice ali posteljnega nadvložka. Vzglavniki vam pomagajo, da glavo in vrat podpirajo skozi celo noč ter skrbijo za pravilno poravnano hrbtenico in zagotavljajo spanec brez bolečin, alergij, smrčanja, potenja itd.

Vaše splošno zdravje je zelo povezano s količino in kakovostjo spanja, ki ga dobite vsak večer.

Ko lovite popoln vzglavnik, se zlahka zmedete, še posebej, ko se srečujete z veliko različnimi velikostmi in dimenzijami vzglavnikov. Spodaj smo opisali, kakšne so te običajne velikosti blazin, da se boste lažje odločili, kaj lahko osebno potrebujete.

Spodaj so razložene najpogostejše velikosti naših vzglavnikov, tako za spanje, kot tudi za dekor. Pomembno je razumeti, kako lahko te velikosti vplivajo na udobje spanja, saj "večji" ni nujno "boljši". Veliko ljudi kupuje blazine glede na njihovo velikost postelje, toda na kaj morajo biti pozorni, je, kako lahko te velikosti blazin vplivajo na njihovo držo skozi noč. Blazina, ki je preozka, morda ne bo dala dovolj prostora za kombinirane pragove, ki so nagnjeni k gibanju, prevelika široka blazina pa ima lahko preveč materiala za ozko sprte spalnice.

 

 

Standardna velikost

Standardna velikost vzglavnikov je pri nas ena najpogostejših velikosti, ki jo najdemo za velik odstotek ljudi. Mere 50x70 veljajo za dokaj sprejemljivo prileganje za vse, od otrok do starejših. Zagotavlja višino trdoto in podporo.

Veliki vzglavnik

Super standardi so bolj specializirane velikosti in merijo 60 x  80. To so dobra izbira za kombinirane pragove, saj dodatna širina zagotavlja večjo podporo. Prav tako se dobro prilegajo v postelje z enojnimi in dvojnimi posteljami, da ne bi ustvarili vrzeli, v katero bi se otrok lahko zatekel. Zaradi tega so najljubši pogradom, ki imajo dvignjen stranski okvir. Prav tako se dobro prilegajo običajni blazini s standardno in kraljico.

Vratna blazina

Vratna blazina je pogosteje videti kot okras, vendar so v resnici blazine, ustvarjene za pomoč pri pravilnem podpiranju vratu, ko spite na hrbtu. Pomaga zapolniti vrzel med glavo in rameni ter tako omogočiti pravilen počitek mehkih tkiv v vratu. Prav tako je koristen izdelek, ki ga postavite pod kolena.

Potovalna Blazina

Potovalna blazina se po navadi uporablja, kadar ovijanje blazin v vratu ni osebno priljubljeno pri letenju na velike razdalje ali kadar želite svojo hotelsko blazino v hotelski sobi. Te blazine so le zlahka zložljive, tako da se prilegajo majhnim nosilcem. Prav tako so odlična izbira za otroke, saj na splošno ne potrebujejo večje blazine za udobje skozi noč.

Spominska Pena

Spominska pena je sintetičen, visoko-elastičen izdelek z gosto strukturo. Čeprav je oblikovana tako, da zagotavlja olajšanje pritiska, je celotna podpora po naravi dokaj trda in ohranja svojo oblika. Vsa spominska pena prihaja iz uporabe različnih težkih industrijskih kemikalij.  Nekateri izocianati, ki jih najdemo v vzmetnicah iz spominske pene, lahko koži škodijo. Te lahko povzročijo tudi težave z dihanjem. Izocianate spojine dražijo kožo in škodujejo zdravju ljudi.

Vzglavniki polnjeni z peresi

Perje vodnih ptic je priljubljeno polnilo za blazine, ki sega več tisoč let. So močni, zračni in jih je mogoče oblikovati in stisniti. Večina perja, ki se uporablja na ta način, je mikro perje in je majhno, da ne bi ustvarila preveč teksture. Pri nas je perje pridobljeno na način, ki ne zahteva krutosti do živali.

 

Kapok

Kapok je mehko, zračno vlakno, ki ga najdemo v strokih drevesa Kapok. Podoben bombažu in močnejši kot volna, je vlaknina, ki se pogosto uporablja v mešanicah, da bi ustvarila blažen občutek blazine.

Luščine Ajde

Vzglavniki iz ajde so vse bolj priljubljene blazine, kljub obdobju prilagoditve, ki je pogosto potrebno, da se navadimo na edinstven občutek. Te luščine se obrisujejo na glavi in ​​vratu ter zagotavljajo trdno oporo, ki velja za odličen način za lajšanje glavobolov in migren. Ker se jim nekaj prilega in jih v resnici ne 'pljuskajo', so meritve blazin resničnih dimenzij.

Volna

Volna je naravno, dihajoče vlakno, ki se lahko uporablja kot samostojno ali mešano polnilo v specializiranih blazinah. Podobno kot polifil, tudi uporabljena količina narekuje trdnost, vendar se lahko tudi poveča, ko zrak zapolni prostore med vlakni.

Vaša izbira blazine je ključni element za vašo celotno oporo telesa skozi noč. Vedno kupujte velikosti blazin glede na vašo velikost telesa in ne pozabite razumeti, od kod prihajajo vaše meritve višine, kar zadeva raven udobja - še posebej, ker lahko vaša izbira polnila drastično spremeni to, kar vidite in kaj čutite.

 

Facebook

Všečkajte našo facebook stran in jo delite z svojimi prijatelji.