Češnjeve koščice

Češnje - priljubljeno sadje, ki ga jemo svežega ali v sladicah.

Češnje najverjetneje izvirajo iz Male Azije, danes pa so razširjene po celem svetu, obstaja pa kar več kot 100 različnih vrst. Sadeži so lahko zelo drobni, zelo debeli ali pa vse debeline vmes. Nekatere hrustajo, druge ne, obarvajo se lahko vse od bele in rumene pa do temno rdeče barve, ki zgledajo že skoraj črne. Navdušujejo v zgodnjih pomladanskih dneh s svojo svežino in sladkostjo, iz njih naredimo kompote, sadne napitke, marmelade ter številne slaščice. V Sloveniji so najbolj priljubljene češnje hrustavke, ki zaradi svojega čvrstega mesa prijetno zahrustajo med zobmi. Pisni viri navajajo, da naj bi češnje na slovenskem ozemlju uspevale že v 15. stoletju, gojenje češenj na Vipavskem, pa ima komaj 200-letno tradicijo.


Poleg tega, da so zelo priljubljeno sadje, ki ga jemo svežega ali pa v sladicah, so uporabne tudi češnjeve koščice. Iz njih si namreč lahko izdelate anatomski masažni vzglavnik, ki bo odvozlal vaše vozle v vratu in ramenskem obroču. Okrogla oblika češnjevih koščic zagotavlja dovolj podpore, hkrati pa se premikanje koščic pod težo občuti kot prijetno masažo. Lahko se jih segreje ali ohladi ter takšne uporabi za večji učinek masaže, saj toploto ali hlad oddajajo pol ure.

Češnjeve koščice so čudovito naravno polnilo za masažne blazine so češnjeve koščice! Izdelajte si svojevrstno blazino za masažo kar sami in jo napolnite s češnjevimi koščicami, ki jih lahko po potrebi tudi segrejte ali ohladite in tako prilagodite temperaturo terapije. Češnjeve koščice so najboljša domača masaža!


Glavne  prednosti češnjevih koščic:

- Koščice so čiste in steralizirane.

- Sušene so brez uporabe škodljivih strupov in kemikalij.

- So okolju prijazne in varne za uporabo.

- Lahko oddajajo toploto ali hladnoto do 30 minut.

- Zaradi strukture polnila odlična blazina za masažo.

- Uporabnost blazine lahko traja več let, kot topla ali mrzla blazina.

- Izdelki iz češnjevih koščic so lahko odlična terapija in pomoč pri izredno intenzivni masaži.

 

Preverite našo ponudbo blazinic iz češnjevih koščic >>